Kategorier
Nyheter

Insändare: Frågor om leverantörer till friskvården som dömts för övergrepp

Vi är många som med stor förvåning och avsky läst om den kvinna och den man på Åland, som nyligen i hovrätten dömdes för att ha utnyttjat en kvinna sexuellt på hennes 18-årsdag. Kvinnan dömdes till ett år och nio månaders ovillkorligt fängelse och mannen till ett år och två månaders villkorligt fängelse. Bakgrunden är svår att förstå för en utomstående.

Mannen är verksam i ett företag, som är leverantör av massagetjänster till friskvård.ax

Deras friskvårdsförmåner ges till och används av arbetstagare för betalning hos ett stort antal åländska motions-, kultur- och massageleverantörer. Idag är cirka 65 leverantörer anslutna till friskvård.ax.

Friskvård.ax är en tjänst från det offentliga bolaget Åland-Post och bland annat samtliga landskapsanställda erhåller dessa helt subventionerade friskvårdskuponger.

Våra frågor till friskvård.ax, Landskapsregeringen och Åland-Post:

1. Borde friskvård.ax informera kunderna om ovanstående?

2. Anser friskvård.ax, landskapsregeringen och Åland-Post att det motsvarar er värdegrund att bolaget finns kvar bland leverantörerna hos friskvård.ax?

Styrelsen för Åländsk Demokrati

 

Personalchef Marika Lindström på Åland-Post svarar:

”När vi fick höra om det aktuella ärendet, så har vi sökt ut information från hovrätten. Den har ännu inte kommit. När vi fått informationen så kommer vi att agera utgående från det.”