Kategorier
Nyheter

Insändare: Öppen fråga till landskapsläkare Knut Lönnroth

Corona-incidensen är nu den högsta någonsin i Finland.

På Island är incidensen 14 gånger högre än för ett år sedan.

I Danmark, med en vaccinationsgrad om 86 procent, är incidensen 3 gånger högre än för ett år sedan.

I Norge är incidensen 4 gånger högre än för ett år sedan.

Portugal, som påstås ha högsta vaccineringsgraden i Europa, inför nya restriktioner.

Det finns en del, som av olika orsaker inte är vaccinerade eller som inte kommer att vaccinera sig mera. Även dessa måste få vård, men alla borde kunna få förebyggande åtgärder och behandling av Covid-19.

Det är en del, som fått ”misstänkta biverkningar” och det finns de som sett ”misstänkta biverkningar” och som själva blivit oroliga. Själv har jag fått min beskärda del av ”misstänkta biverkningar” och kommer aldrig någonsin att ta ett corona-”vaccin” igen, även jag just nu har ett giltigt coronapass och är ”fullvaccinerad”.

När jag kommer tillbaka till Åland så vill jag kunna gå till min läkare, som då skall ha rätt att skriva ut Ivermektin (Stromectol) åt mig. ”Hästmedicinen”, som dock används vid behandling människor med Covid-19 exempelvis i Japan, vissa delstater i Indien och används som indirekt förebyggande i stora delar av Afrika, med ett gott resultat.

Ett annat alternativ kunde vara Hydrocloriquine (Oxiclorin) som jag vet att kan förskrivas på Åland av andra orsaker trots att vi inte har malaria på Åland.

Jag hoppas att de som befinner sig på Åland kan få tillgång till dessa mediciner tidigare.

Genom en förskrivning av Stromectol / Oxiclorin kunde vi på Åland kunna verka förebyggande för Covid-19, liksom även behandlande och inte enbart vårdande av Covid-19-patienter. Vi kunde bli föregångare när det gäller förebyggande och behandling av Covid-19 på Åland om vi så vill.

Min personliga fråga till Knut Lönnroth är följande:

– Kommer jag att kunna få Stromectol/Oxiclorin utskrivet i förebyggande syfte för Covid-19 när jag kommer tillbaka till Åland?

Stephan Toivonen