Kategorier
Nyheter

Marockanske terroristen hånskrattade i rätten – slaktade kristna och kvinnor i Åbo enligt plan

På väg hem från moskén beslutade sig den marockanske asylsökaren Abderrahman Bouanane att utföra en terrorattack med Jehovas vittnen som offer. Detta berättade den islamistiske terroristen idag när rättegången mot honom gick  in på sin elfte dag.

 

Inspirerades av Isis-videor på avrättningar

På Bouananes telefon påträffades över 1800 bilder med Isis-propaganda, halshuggningar, sårade och döda människor. Bouanane hade också låtit sig inspireras av filmer från terrordådet i Barcelona ifjol samt sökt information om bombtillverkning. Bouanane berättade att också videor på halshuggningar inspirerade honom till dådet. I texter som beslagtagits i hans fängelsecell skriver han att han vill göra Finland till en islamsk stat. Han anslöt sig till islamism 3-4 månader före han utförde dådet och uppgav i rätten att han svurit trohet till kalifatet.

 

Ville skära huvudet av människor på Salutorget

Bouanane ville utföra en terrorhandling under Ruisrock i juli 2017, men drog sig ur. Han berättade i rätten att han ville skära huvudet av människor på Salutorget i Åbo och att hans avsikt var att uttryckligen angripa den finska staten. När åklagaren frågade varför han gav sig på kvinnor hånskrattade Marockanen och svarade ”Ni krigar med kvinnokrafter, varför skickar ni inte män?”.

 

Ångrade ingenting

Bouanane berättade att han valde sitt första offer eftersom hon var Jehovas vittne. Han hade tidigare tänkt attackera en finsk soldat, men vågade inte. Bouanane berättade att hans mål var att attackera sina offer bakifrån och att den finske soldaten stod med ryggen mot en vägg. Marockanen berättade att han blev så exalterad efter att ha mördat den första kvinnan att han inte kunde kontrollera sig och urskillningslöst högg i och efter människor medan han skrek ”allah akbar!”. I rätten berättade han att han inte ångrade någonting.

Asylsökaren mördade två människor på Salutorget i Åbo ifjol och försökte mörda ytterligare åtta under sin knivattack, före polisen kunde stoppa honom med ett skott i låret. Rättegången fortsätter imorgon.

Artikeln uppdaterades 15:56