Kategorier
Nyheter

Näringsministern snackade bullsh*t på möte

”St Olofs Watergate-skandal” och” koskitsmöte” – detta är två utav punkterna som varit i näringsminister Fredrik Karlströms (M) kalender under februari. Detta enligt en månadsrapport som han publicerat på sin egen blogg. Karlström har uppgett att han under sin tid som minister tänker avlägga regelbunden rapport inför den åländska allmänheten för att bidra till transparensen.

”Jag tycker att folkvalda politiker ska vara transparenta med vad de gör, vem de träffar (dock inte alla jag träffar) och hur de fördriver sina dagar.”, skriver han.

I februaris månadsrapport finns en punkt om ”St Olofs Watergate-skandal”. Ålands Nyheter har inte vågat fråga vad detta möte kan röra sig om. Däremot har vi ringt och frågat vad punkten ”koskitsmöte” handlar om.

Vad gör man på ett koskitsmöte?

– Det var en bra fråga! Det var en intern skrivning för att komma ihåg vad jag pratat med Alfons Röblom (utvecklingsminister) om. Det handlade om biogas och koskit och hur man kan få ut mera energi ur en biogasanläggning om man får in andra sorters substrat.

Så det handlade verkligen om koskit?

– Det handlade om koskit. Koskit och biogas.

Snackades det mycket bullshit på mötet?

– Nä, det skulle jag inte säga. Men vi snackade koskit.