Kategorier
Nyheter

Slag på näsan gav villkorligt fängelse

Tingsrätten dömde Oscar Linus Nilsson, född 1990, till fängelse efter att han misshandlat en man under Rockoff ifjol. Brottsoffret hade varit på festivalen då han märkt att det uppstått bråk bakom honom. När han vänt sig om fick han direkt ett knytnävsslag på näsan så att han tuppade av. Brottsoffret hade inte sett vem som delat ut slaget. Ett vittne hade däremot sett Nilsson ge mannen ett oprovocerat slag i ansiktet och sedan skenat iväg. Efter det hade vittnet sett ordningsvakterna gripa Nilsson.

Nilsson själv nekade till anklagelserna och sade att han stod i ölkön då någon kom och pekade ut honom för ordningsvakterna som därpå grep honom. Han var inte särskilt berusad vid tillfället och hade inget minne av att han oprovocerat skulle ha slagit någon. Enligt Nilsson har han blivit oskyldigt utpekad av brottsoffrets vänner.

Offret hade haft stora bekymmer med näsan och ont i en månads tid efter slaget och varit tvungen att åka till Åbo för att fixa en fraktur som krävde reposition.

Tingsrätten valde att tro på vittnet och dömde Nilsson till att ersätta sitt offer med €1500 samt €230 för nedblodade kläder. Han ska också betala Försäkringsbolaget Alandia €110 samt €80 i en brottsofferavgift. Nilsson dömdes till två månaders villkorligt fängelse för misshandel.

På bilden: Khabib Nurmagomedov ger Conor McGregor ett slag på näsan