Kategorier
Nyheter

Socialdemokraterna lanserar kampanj för att kräva asylinvandrare till Åland

”På Åland har vi rum för fler!” – Det basunerar Socialdemokraterna ut i sin senaste kampanj för utökad invandring. Kampanjen har börjat synas i ålänningarnas facebook-flöden som betald reklam och den här gången är det asylsökare som eftertraktas av Socialdemokraterna, som skriver:

”Vi på Åland har det tryggt och fint. Vi har ett ansvar att hjälpa. Det är viktigt att åländska kommuner tar emot människor som behöver ett nytt hem.”

Bilden på lekande barn skriver Socialdemokraterna att är tagen av någon som heter ”David Mark”, men någon sådan fotograf finns inte. I själva verket är bilden en propagandabild tagen av USAs flotta i Pakistan efter en jordbävning – för 16 år sedan. Den riktiga fotografen är soldaten Barry Loo.

Just nu pågår en gemensam kampanj från bankiren Anders Wiklöfs tidningar Åland och Nya Åland tillsammans med den åländska vänstern för att försöka tvinga ålänningarna att ta in asylinvandrare från Afghanistan. Något den åländska allmogen hittills visat stor motvilja för. Och den nya kampanjen verkar inte heller få något gehör: ”Varför inte knacka på i rika Saudiarabien, Kuwait eller Quatar?” skriver en kvinna avfärdande på sociala medier.