”Taxikungen” har tagit över Fifax – bolaget tänker inte längre betala sina skulder Strid om miljontals euro med norsk odlingsjätte

Den svenske megamiljonären Rolf Karlsson - även känd som "Taxikungen" - har tagit över som största ägaren i den landbaserade fiskodlingen Fifax genom att via sitt bolag Fågelviksgruppen köpa 20% av aktierna. Ikväll kan Ålands Nyheter avslöja hur Fifax dras med en extremt ansträngd finansiell situation, med miljonskulder till aktieägare, banker och norska staten. Nu vidtar bolaget desperata åtgärder för att slippa betala skulderna - som uppgår till nästan 17 miljoner euro.

Någon stor fiskproduktion att tala om finns inte, trots en utlovad försäljning på 16 miljoner euro om året. Istället har bolaget gjort förluster på 13 miljoner euro på tre år. Nu skyller bolaget 7 miljoner euro av sina förluster på en norsk leverantör, som de förbereder sig på att dra inför rätta. Dagen efter att Ålands Nyheter ställde känsliga frågor till Fifax publicerades plötsligt en hyllningsartikel för bolaget i tidningen Nya Åland.

Premium-artikel


€8 för att läsa Ålands Nyheter i 30 dagar - klicka här


Betalning med kort, Apple Pay, Google Pay eller banköverföring

Logga in