Kategorier
Nyheter

Två personer på Åland har avlidit av Covid eller med Covid

Åländska medier rapporterar idag om att två dödsfall skett på Åland och att dödsfallen varit ”Covid-relaterade”, enligt ett pressmeddelande från Ålands Hälso- och Sjukvård (ÅHS).

Ålands Nyheter har ringt till hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen, som inte vill svara på ifall Covid-19 varit den främsta orsaken till att de två patienterna avlidit. Hon svarar inte heller på några andra frågor, utan säger att ingen mer information kommer att ges i nuläget.

På frågan om varför ÅHS alls går ut med ett pressmeddelande när man inte vill ge annan information svarar Pajunen att ÅHS har en överenskommelse med pressen ”från långt tidigare” om att man ska informera ifall någon dör med Covid-19.

Ett svar på ”Två personer på Åland har avlidit av Covid eller med Covid”

Varför kan man inte vara ärligt mot alla? Att gå ut med skrämmselpropaganda och sedan inte vill ge all information som behövs för att själv kunna resonera, är mycket oseriös. Jag tror att ÅHS kommer snart förlora sin trovärdighet p.g.a. Paujunen. För min del är hon inte alls trovärdig. Hur fick man i Tyskland så höga siffror som måste korrigeras efteråt i all hemlighet ? Hur blev människorna misstänksama?
Jag just det, när man vill komma in på sjukhus ur vilken hälsoskäl som helst måste man först göra ett test för att få komma in. Blir man (falsk)positiv testat är man inte längre en patient som kom in för vanliga sjukdomar utan då blir man plötsligt en Covidpatient. Och om man dör så har man död av Covid. Paujunen spela bort förtroende som ålänningar har i ÅHS.

Stängt för kommentering.