Vänsterpolitiker fröjdas över utrotningen av ålänningarna

Kim Hansson

Efter mindre än ett år vid regeringsmakten har vänsterpartiet Hållbart Initiativ lagt sin förmodade blyghet åt sidan. I somras gick nio politiker från partiet ut offentligt för att kräva att en invandrarfamilj skulle flytta från Åland på grund av familjefaderns politiska åsikter. Igår publicerade deras politiker Kim Hansson en insändare där han fröjdar sig över den pågående befolkningsutrotningen i Finland och på Åland.

”Minskade födelsetal är något positivt!” är rubriken på Hanssons insändare i tidningen Åland, som är ett svar på en tidigare insändare från Socialdemokraternas veteranpolitiker Barbro Sundback, där hon föreslår mer vänsterpolitik för att stävja utvecklingen.

Ålänningarna har sedan 1990-talet haft usla födslotal på grund av att kvinnor inte längre skaffar barn när de är unga. Siffror från Ålands Statistik- och Utredningsbyrå visade 2019 den sämsta reproduktiva hälsan hos ålänningarna på 20 år. Något som gör att ålänningarna som folk i stadig takt försvinner.

Sundbacks önskan om att försöka förbättra de väldigt låga födslotalen på Åland avfärdas dock av Hansson:

– Jorden är överbefolkad och vi förbrukar redan i dag mer resurser än vi har. En minskad befolkning borde välkomnas, skriver Hansson, som vidare fröjdas över utrotningen av ålänningarna:

– Nyheten om att detta kommer att uppnås tidigare än man tidigare trott borde anses positivt.

Ålands Nyheter har nått ut till Hansson för att be honom utveckla sin ideologi samt för att fråga hur han personligen vill bidra till en minskad befolkning på jorden.