Kategorier
Nyheter

Ytterligare en åländsk socialdemokrat hyllar viruset Covid-19

I takt med att det kinesiska coronaviruset Covid-19 skördar fler och fler dödsoffer runtom i världen har det blivit allt svårare för åländska socialdemokrater att dölja sin uppspelthet. Härom dagen blev det för mycket för socialdemokraten Ulf Weman, som inte längre klarade av att lägga band på sig, och publicerade en insändare i den socialdemokratiska tidningen Nya Åland, där han ogenerat hyllar viruset, som hittills ska ha dödat över 75 000 människor.

”Tack corona, för läxan”, är rubriken på hans text, där han förminskar krisen och beskriver den som ”en västanfläkt” i jämförelse med vad som komma ska. Sedan fortsätter socialdemokraten med att förkunna en falsk domedagsprofetia som han hävdar att ska infalla om 10 år ifall befolkningen inte följer hans anmaningar och underordnar sig ”en modernare ekonomisk världsordning”.

Weman fortsätter med att förutspå att liberalismen i västvärlden kommer att dö av det kinesiska viruset och proklamerar för sina följare att regeringarna i Polen, Ungern, Ryssland med flera är fascistiska. Han befaller den åländska befolkningen att lyda politiker och myndigheter.

Ulf Weman är inte den första åländske socialdemokraten som går ut med offentliga hyllningar till det kinesiska viruset. Först ut var tidigare minister Carina Aaltonen, som delade en hyllning till viruset på sociala medier, där den holländska societetskvinnan Li Edelkort sade att folk ska vara ”väldigt tacksamma för viruset”. Vid den tidpunkten hade viruset skördat 8000 människoliv.