Kategorier
Nyheter

Insändare: Separatism i godhetens tecken?

Lördagen den 13/6 kunde man i Ålandstidningen läsa en mycket genomtänkt insändare signerad Alexander Jansson. Under den kunde man läsa dess raka motsats i form av en insändare undertecknad av Ålands Socialdemokrater.

Just nu är det upplopp på flera håll i världen, butiker plundras, byggnader och fordon vandaliseras, oskyldiga människor misshandlas brutalt och några har till och med mördats.

Detta är vad som sker när BLM ”manifesterar mot våld och rasism”. Och vad gör Sossarna på Åland då? Jo, dom går ut och uttalar sitt stöd för organisationen som står bakom detta! Vidare skriver Socialdemokraterna ”att tiga är att samtycka”. Jag kan inte med ord beskriva hur ointelligent det uttalandet är. Varje tänkande människa förstår att det skulle vara en omöjlighet att vara en del av den sociala samvaron om man levde efter den devisen.

Skuldbeläggande har alltid varit en socialdemokratisk paradgren, så man bör inte förvånas över att man anser att alla som inte stämmer upp i deras kamp samtycker till förtryck. Det är ingen direkt önskvärd människosyn som dom ger uttryck för när dom spelar på människors samvete.

Det är inget annat än smaklöst att beskåda den masspsykos som just nu utspelar sig i västvärlden. Dessa människors fixering vid hudfärg är rasism i dess renaste form.

Enligt denna rörelse är det vita människor som bär ett kollektivt ansvar för förtrycket. Ingen gemenskap här inte, utan ren separatism i godhetens tecken. Och precis som med all vänsterideologi så utser man ett offer och en förövare. Ett utmärkt sätt att söndra sammanhållningen i ett samhälle.

Att ta ansvar för sin egen situation blir inte lika intressant om man alltid kan skylla allt på någon annan. Vänsterlogik, helt enkelt.

Tack för ordet,
Stellan Egeland
Obunden Samling