Kategorier
Nyheter

Minister betalar €70 000 till sexförening för besök hos minderåriga skolbarn

Socialminister Annette Holmberg-Jansson (M) betalar sammanlagt €125 000 i bidrag till sexföreningen Regnbågsfyren, som är väldigt angelägen om att rekrytera barn och unga till sin sexideologi. Föreningen skriver i sitt bidragskrav att de har som mål att besöka varje åländskt skolbarn och att de särskilt ska fokusera på 12-åringar i skärgården under 2021. För bidragspengarna ska Regnbågsfyren också nätverka med en svensk förening som är ökänd för pedofili och sexuella övergrepp mot minderåriga bland ledarskapet.

Verksamhetsledare Sofia Enros intygar i föreningens verksamhetsplan för 2021 att föreningen är lojal till de åländska politikernas vänsterideologi Agenda 2030 och ansluter sig till den. Hon citerar ett antal slagord och doktriner som hör till ideologin i sin beskrivning av föreningens ”vision”.

Enros är tydlig med att Regnbågsfyren är en politisk organisation som bedriver lobbyverksamhet för sina intressefrågor. Hon beskriver föreningen som ”antirasistisk och feministisk”.

Bidragspengarna ska bland annat användas för att se till att föreningens funktionärer ges tillgång till att besöka varje åländskt skolbarn under 2021. Pengarna går också ut för att lobba för homosexualitet, bisexualitet, transsexualitet, ”queer”-ideologi, ”intersexualitet” och ”asexualietet” i det åländska samhället, för att ordna sexparaden Åland Pride i Mariehamn och ordna sammankomster för människor med avvikande sexualitet.

 

Politiskt inflytande omsätts i reda pengar

I takt med att föreningen ökar sitt inflytande i det åländska samhället med draghjälp från traditionell media har Regnbågsfyren på senare år satsat på att omsätta sitt inflytande i reda pengar. Först och främst ska detta ske genom att föreningen säljer vad de själva kallar ”hbtqia-certifiering” till myndigheter och andra arbetsplatser som vill intyga sin lojalitet. En person har redan anställts på heltid av föreningen och avlönas med bidragspengar för att leda denna försäljning.

”Verksamhetsstöd från landskapsregeringen är en förutsättning för att kunna bedriva verksamheten enligt verksamhetsplanen”, skriver Enros.

Företag som väljer att köpa deras certifikation ska tvinga alla sina anställda att undergå åtminstone 8 timmars inskolning i ideologin. Efter ett år ska företagen besökas av kommissarier från föreningen som följer upp hur det ideologiska arbetet går.

Andra som stöder verksamheten med bidrag är Svenska Kulturfonden och Svenska folkskolans vänner. Övertygelsen i den egna ideologin är fullständig och Regnbågsfyren vädrar också ambitioner om att skriva om historien på Åland:

”Även det åländska samhället drar nytta av hbtqia-certifieringarna och den utveckling som de medför, till exempel genom att museer och andra offentliga verksamheter får bättre verktyg att till exempel välja vilka utställningar de visar, vems historia de berättar och ur vilket perspektiv”, skriver Enros.

Det ska också bli frågan om att politiskt granska arbetsplatsers kultur, jargong, styrdokument, blanketter, informationsmaterial och annat enligt föreningens ideologi. Beskrivningen av certifieringarna imponerade så pass stort på Holmberg-Jansson att hon beviljade €60 000 i bidrag för denna del av verksamheten. Pengarna tar Holmberg-Jansson ur landskapsregeringens hasardvinster från casinobolaget PAF.

 

Kräver att skolornas läroplaner skrivs om enligt sexideologi

Regnbågsfyren bedriver verksamhet riktade mot skolbarn så unga som 12 och Enros är öppen i sitt brev till LR att syftet är att försöka påverka barn till att välja en onormal livsstil:

”Genom att synliggöra normerna utan att utgå ifrån dem kan vi ge oss alla hundra möjligheter istället för en fastslagen väg”, skriver hon om föreningens ”utbildningsverksamhet”.

Ambitionerna hos föreningen är också att politiskt påtvinga skolorna att själva försöka påverka barn till avvikande sexualiteter – specifikt transsexualitet:

”Information om könsidentitet och transfrågor, liksom information om sexualiteternas och könsuttryckens mångfald är i dagsläget inte likvärdig i de åländska skolorna. Regnbågsfyren arbetar för att utbildningsbehovet gällande htqia+ ska förtydligas i den reviderade läroplanen i enlighet med regeringsprogrammet, handlingsplanen för hbtqia-personers livsvillkor i det åländska samhället samt hållbarhetsagendans mål”, skriver Enros.

Under 2021 strävar föreningen efter att komma åt barn i skolorna på den åländska landsbygden och i skärgården. Inte bara barn i grundskolorna ska bli föremål för föreningens påverkanskampanjer, utan också gymnasieelever, fritidssektorn och till och med barnomsorgen och föräldrar.

Enros skriver flera gånger i sin bidragsansökan om hur Regnbågsfyren ska samarbeta med den svenska organisationen RFSL – som blivit ökänd för pedofil grooming och sexuella övergrepp på barn, samt för sin lobbyverksamhet för att främja pedofili.

Regnbågsfyren ska också fokusera på att ordna ett läger för vad de kallar ”transpersoner” – lägret inriktar sig till ungdomar och unga vuxna, samt ”i någon mån deras närstående”.

Att rikta in sig mot och rekrytera unga människor till föreningen är ett mål som Enros återkommer till gång på gång:

”Under 2021 fokuserar föreningen speciellt på att nå ut till och involvera fler unga personer i föreningens verksamhet, till exempel genom regnbågsfika”, skriver hon.

Under de senaste åren har landskapsregeringen betalat ut hundratusentals euro i bidrag till föreningen, som numera leds av Emil Ganz.

På bilden: Holmberg-Jansson till vänster, foto: Landskapsregeringen, Enros till höger, foto: Regnbågsfyren