Kategorier
Nyheter

Integrationsministern rasar mot Finlands regering: ”Rasistiska, nationalistiska populister!”

Ålands integrationsminister Nina Fellman (S) har publicerat en inlaga på sin privata blogg där hon går till otyglad attack mot Finlands regering, som leds av statsminister Juha Sipilä (C).

 

Anklagar regeringen för att inte respektera mänskliga rättigheter
Fellman kritiserar Finlands regeringspartier för det tidigare samarbetet med Sannfinländarna och nuvarande samarbete med Blå Framtid och anklagar regeringen för att vara oanständig, inte respektera mänskliga rättigheter och inte respektera nationalspråken, Åland, minoriteter och vad hon kallar ”mångfald”.

Ministern stannar inte där, hon anklagar Sannfinländarna för att vara ”onda rasister, nationalister och populister”, samt insinuerar att de har för avsikt att bruka våld på samt döda bland andra kvinnor, judar, muslimer, minoriteter, människor med annan hudfärg och homosexuella.

 

”Rasister, nazister, extremister”
Orsaken till ministerns raseri är debatten om regeringsbildningen i Sverige, där vissa har förespråkat att andra riksdagspartier ska samarbeta med Sverigedemokraterna, som Fellman avfärdar som ”rasister”, ”nazister” och ”extremister.”

Nina Fellmans retorik mot hennes meningsmotståndare gick för drygt ett år sedan så långt att lagtinget röstade om misstroende för lantråd Katrin Sjögrens (L) vänsterregering, efter att oppositionen retat upp sig ordentligt av att Fellman slentrianmässigt anklagade Ålands Framtids politiker för att vara okunniga, kvinnohatare, rasister och populister. Fellman fick då regeringspartiernas stöd och har sedan dess fortsatt som minister utan repressalier.

Hennes  inlaga länkas från Socialdemokraternas hemsida och har också publicerats av Fellman själv på sociala medier, på hennes officiella konto som minister. Ålands Nyheter har sökt lantråd Katrin Sjögren för en kommentar.